Concept & strategie

UX-Design & informatiearchitectuur

Een website of applicatie hoort er niet alleen piekfijn uit te zien, het moet ook een logisch en gebruiksvriendelijk platform zijn voor de eindgebruiker. Door stevig in te zetten op het UX-design (user experience) en een knappe informatiestructuur, zorg je voor een geweldige gebruikerservaring. Corecrew klaart deze klus voor jou!

overlay-white overlay-black
Wireframes

Een structuur voor je project

Een duidelijke structuur is het belangrijkste instrument om grote hoeveelheden informatie op een overzichtelijke manier weer te geven, en laat o.a. toe om de verschillende vormen van navigatie op te bouwen. Deze structuur vormt het fundament voor de verdere opbouw van wireframes of een informatiearchitectuur, en dient als referentie tijdens het verdere verloop van het project.

Met behulp van jouw input en de expertise van onze ervaren UX-designers, gaan we aan de slag met het ontwerpen van volledig interactieve prototypes. Vaak starten we met ontwerpen van wireframing en informatiearchitectuur om zo een goed beeld te schetsen waar we heen gaan met de designfase voor jouw project. Zo blijven alle neuzen ten allen tijde in dezelfde richting wijzen.

Wij houden van transparantie. Daarom zijn onze wireframes en prototypes altijd online beschikbaar voor jou.

overlay-white overlay-black

Het belang van wireframes

Onze UX-designers starten met jouw input in de vorm van ruwe ontwerpen. Die worden uiteindelijk volledig interactieve prototypes. De dynamische wireframes worden via een interactieve online tool gepresenteerd zodat je project echt tot leven komt.

Wireframes zijn als het ware een draft van de website in ruwe vorm. Blokken, buttons, en kaders bepalen waar beelden en teksten zullen verschijnen. Op deze manier kan je zelf in levende lijve ervaren hoe je website of applicatie er uit komt te zien. Het uitdenken van de juiste onderdelen en navigatiestructuren vormt dus een essentieel onderdeel in het proces.

Prototype
overlay-white overlay-black

Waarom is user experience nu zo belangrijk?

Een goede user experience analyse én implementatie kan het verschil maken tussen veel conversie of gemiste kansen. Controleer in jouw Google Analytics account hoeveel jouw bounce percentage bedraagt. Waar haken mensen af? Waar lopen ze vast en verlaten ze jouw website? Een knappe UX voorkomt deze issues.

Focus op doelpubliek en gebruiker

Jouw doelpubliek bepaalt grotendeels de aanpak bij het maken van een krachtig UX-design. We houden daarom rekening met een aantal indicators:

Wie is jouw bezoeker? 

  • Richten we ons tot een jong publiek of eerder 40 plussers?
  • Hoe ervaren zijn ze met computers en/of het internet?
  • Zijn ze op zoek naar informatie, producten, entertainment of interactie?
  • Wat is het doel van je website/applicatie en hoe kunnen we de bezoeker leiden tot dit einddoel?
  • ...

Het spreekt voor zich dat we jouw platform responsive maken. We houden dus rekening met de verschillende apparaten waarop je platform beschikbaar wordt: want de UX is voor elk device verschillend. Zo wordt je digitaal platform op elk type scherm piekfijn weergegeven.

overlay-white overlay-black

Anysurfer

Onze focus op user experience gaat hand in hand met onze doelstelling om jouw website of applicatie toegankelijk te maken voor alle gebruikers. We zorgen dat jouw website goed bereikbaar en leesbaar is, ook voor gebruikers met visuele, auditieve, motorische of geestelijke beperkingen.

Dit doen we hoofdzakelijk door de WCAG 2.0 (en afgeleide Anysurfer) richtlijnen te volgen in onze ontwerpen en implementaties. Daardoor heb je de mogelijkheid dit label te behalen voor jouw website. Corecrew is erkend webbouwer van Anysurfer en heeft al diverse trajecten met Anysurfer succesvol opgeleverd.

Meer informatie kan je hier terugvinden.

Anysurfer
overlay-white overlay-black

Benieuwd hoe wij de informatiestructuur van jouw project opbouwen? Heeft je website of applicatie nood aan een flinke scheut UX?

Bij ons ben je aan het juiste adres. Ons ervaren team tilt jouw project naar het volgende niveau.

Neem contact met ons op

overlay-white overlay-black

Bekijk gerelateerde cases

overlay-white overlay-black