Concept & strategie

UX-Design & informatiearchitectuur

Een website of applicatie  hoort niet alleen functioneel te zijn en er goed uit te zien, maar moet ook uiterst gebruiksvriendelijk zijn. 
De informatiearchitectuur is de ruggengraat van elk digitaal platform. Het geeft de volledige structurele opbouw van en onderlinge relaties tussen pagina’s weer voor een website of applicatie.

overlay-white overlay-black
Wireframes

Een structuur voor je project

Een duidelijke structuur is een belangrijk instrument om grote hoeveelheden informatie inzichtelijk weer te geven, en laat o.a. toe om de verschillende vormen van navigatie op te bouwen. De structuur vormt essentiële input voor de opbouw van wireframes of een informatiearchitectuur, en dient als referentie tijdens het verdere verloop van het project.

Vaak werken we met wireframing en informatiearchitectuur om vooraf goed te begrijpen waar we heen gaan met de designfase. Wireframes zijn als het ware een draft van de website in ruwe vorm. Blokken, buttons, en kaders bepalen waar belden en teksten zullen verschijnen. Zo ben jij, als klant, goed op de hoogte wat wij voor ogen hebben. 

Het uitdenken van de juiste onderdelen en navigatiestructuren vormt dus een belangrijke fase in het proces. 

overlay-white overlay-black

Van concept tot uitwerking

Onze Ux-designers starten met jouw input in de vorm van ruwe ontwerpen. Die worden uiteindelijk volledig interactieve prototypes. De dynamische wireframes worden via een interactieve online tool gepresenteerd zodat je project echt tot leven komt.

Onze wireframes en prototypes zijn een fundamenteel instrument om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.  Je kan ze als klant ten allen tijde online raadplegen.

Prototype
overlay-white overlay-black

Waarom is user experience nu zo belangrijk?

Een goede user experience analyse én implementatie kan het verschil maken tussen veel conversie of gemiste kansen. Bekijk maar op jouw Google Analytics account hoeveel jouw bounce percentage bedraagt. Waar haken mensen af? Waar lopen ze vast en verlaten ze jouw website? 

Focus op doelpubliek en gebruiker

Het doelpubliek bepaalt grotendeels de aanpak bij het maken van een krachtig UX-design. We moeten rekening houden met een aantal factoren:

Wie is onze bezoeker? 

  • Richten we ons tot een jong publiek of eerder 40 plussers?
  • Hoe ervaren zijn ze met computers en/of het internet?
  • Zijn ze op zoek naar informatie, producten, entertainment of interactie?

Het spreekt voor zich dat we vandaag voorzien dat de hele website responsive gebouwd wordt, maar de UX voor elk device is anders. 

overlay-white overlay-black

Anysurfer

Onze focus op gebruiksvriendelijkheid gaat hand in hand met onze doelstelling om elk van onze websites toegankelijk te maken voor alle gebruikers. Hierbij zorgen we dat de website goed bereikbaar en leesbaar is, ook voor gebruikers met visuele, auditieve, motorische of geestelijke beperkingen.

Dit doen we hoofdzakelijk door de WCAG 2.0 (en afgeleide Anysurfer) richtlijnen te volgen in onze ontwerpen en implementaties. Hierbij kunt u als klant kiezen dit label te behalen voor uw website.

Corecrew is erkent webbouwer van Anysurfer en heeft al diverse trajecten met Anysurfer succesvol opgeleverd.

Meer informatie kan u terugvinden op http://www.anysurfer.be/nl/erkende-bouwers/voordelen.

Anysurfer
overlay-white overlay-black

Bekijk gerelateerde cases

overlay-white overlay-black