Nieuwe inzichten van Jeroen op DrupalCon Amsterdam

Onze developers Kevin, Jeroen en Wouter gingen naar DrupalCon Amsterdam een ideale gelegenheid om de laatste nieuwtjes te ontdekken binnen de Drupal wereld en een zicht te krijgen wat Drupal voor ons in petto heeft in de toekomst. 
Nieuwe inzichten van Jeroen op DrupalCon Amsterdam

Eind Oktober was het weer zo ver. Het Drupal event van het jaar: Drupalcon. Dit jaar was de "place to be" Amsterdam. We gingen met 3 enthousiastelingen van Corecrew ons een week lang verdiepen in alles wat met Drupal te maken heeft. Hieronder volgt een samenvatting van onze indrukken en de meest interessante dingen die we die week te weten gekomen zijn.

overlay-white overlay-black

Security, Drupal 9, and Navigating the Changing Web Landscape

Deze sessie werd gegeven door XJM. Zij is de Drupal core release manager en deel van het Drupal security team. De presentatie ging vooral over de impact van het gebruik van externe dependencies in Drupal en hoe dit impact heeft op de security en updates van Drupal. Het was heel interessant om te zien waar bij de release van een update of bij het uitkomen van een security leak het core team van Drupal rekening mee moet houden.

Aangezien Drupal voor een deel gebouwd is met externe tools zoals Symfony en Jquery heeft dit ook impact op het release proces. Als er bijvoorbeeld een Security issue naar boven komt een een bepaalde versie van Symfony moet die ook opgelost worden in Drupal. Daarom werken de security teams van deze tools nauw samen om dit allemaal in goede banen te leiden, wat niet zo eenvoudig is als het op het eerste zicht lijkt.

overlay-white overlay-black

QUIC and HTTP/3: Too Big to Fail?!

Deze sessie werd gegeven door landgenoot Robin Marx van de Universiteit van Hasselt. 
De presentatie ging over het nieuwe HTTP/3 protocol en de verschillen met HTTP/2 en HTTP/1. Niet echt Drupal specifiek maar meer over het protocol in het algemeen. Een heel technische maar geweldige interessante uitleg over hoe deze protocollen onderliggend werken.

Een van de dingen om te onthouden is dat er in de toekomst heel veel “buzz” zal gecreëerd worden door hosting partijen rond deze technologie maar dat niet alles rozegeur en maneschijn is. “If something sounds too good to be true, it probably is!”. Er zal zeker een snelheidswinst optreden door deze technologie te gebruiken maar “alles zal ineens 2x zo snel gaan” lijkt hem wat te optimistisch.

overlay-white overlay-black

[PANEL] How companies are currently using Kubernetes with Drupal 

Deze sessie was niet echt een gewone presentatie. Het was een panelgesprek tussen sprekers van verschillende bedrijven. Kubernetes is al een tijdje de nieuwe revelatie op hosting gebied.

Tijdens dit panelgesprek deden de speakers uit de doeken hoe zij Kubernetes gebruiken in hun bedrijf en wat ze geleerd hebben tijdens het traject van R&D tot het gebruik van Kubernetes in productie.    

overlay-white overlay-black