Development & integraties

Webapplicaties

Een webapplicatie of web based software is de verzamelnaam voor allerhande toepassingen en programma’s actief op een webserver en toegankelijk via een webbrowser. De gegevens worden online bijgehouden en de applicatie is op elk toestel toegankelijk. Als gebruiker van een web applicatie hoeft u dus geen specifieke software te installeren op uw computer, maar kan u via een webbrowser rechtstreeks van het softwareprogramma gebruik maken, deze is bovendien eenvoudig te integreren in uw website.

Een webapplicatie brengt zo dus veel voordelen met zich mee!

overlay-white overlay-black

Website versus webapplicatie?

In hoeverre verschillen webapplicaties nu eigenlijk van traditionele websites? Webapplicaties zijn in principe websites waarin de gebruiker interacties voert met de inhoud, en waarbij de inhoud hierdoor verandert. Bijvoorbeeld: de webapplicatie van Google biedt je de mogelijkheid een zoekmachine te gebruiken of je mailbox te checken. Surfers maken vandaag al vaak gebruik van webapplicaties zonder dat ze het zelf merken. Bovendien kan je stellen dat websites waarvoor je een account voor nodig hebt, ook webapplicaties zijn. Hiertoe behoren o.a. Facebook, Mijn Telenet en Office365. Maar ook je intranet of cloud storage software indien deze via de browser beschikbaar is.

Webapplicaties
overlay-white overlay-black
Webapplicaties

Voorbeelden van webapplicaties?

Webapplicaties worden dagelijks gebruikt. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Online routeplanners
  • Bestelsystemen en orderplatformen
  • Stockbeheer
  • Online bankieren
  • Online ticket reservatie systemen
  • Software as a service (SaaS)
overlay-white overlay-black

Welke voordelen hebben webapplicaties?

Het ultieme doel van webapplicaties is het persoonlijke en/of professionele leven van de gebruiker gemakkelijker maken. Het is dan ook geen verrassing dat ze een heleboel voordelen met zich kunnen meebrengen zoals:

overlay-white overlay-black

In de browser

Een applicatie werkt in de browser zonder dat er software moet geïnstalleerd worden op de computer.

Toegankelijkheid

Je kan ze openen zolang een werktoestel bij de hand hebt en over een werkende internetverbinding beschikt.

Flexibiliteit

Ze kunnen gemakkelijke gekoppeld worden aan andere websites of webservices door integraties, plugins of API’s.

Platform-onafhankelijkheid

Hierdoor kunnen ze werken op Mac, PC en Linux alsook op mobiele apparaten wanneer de ontwikkelaar dit voorziet.

Uitbreidbaar

Nieuwe functionaliteiten kunnen gemakkelijk toegevoegd worden wanneer er een modulaire opbouw wordt gehanteerd. Zo kan je webapplicatie steeds meegroeien met jouw organisatie en waar nodig bijgestuurd worden.

overlay-white overlay-black

Vrijheid en schaalbaarheid

Gezien Symfony zoveel vrijheid biedt en perfect schaalbaar is is het een ideaal framework voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites op maat. Symfony projecten zijn bovendien perfect uitbreidbaar vanwege de modulaire architectuur.

Ben je op zoek naar een ervaren partner om interactieve webapplicaties gebaseerd op het PHP framework Symfony te ontwikkelen? We bespreken graag jou plannen en geven geheel vrijblijven advies naar de mogelijkheden.

overlay-white overlay-black

Bekijk gerelateerde cases

overlay-white overlay-black