Development & integraties

Mobile application

Een mobile application is een populair gegeven. Jaarlijks worden er biljoenen (!) mobile apps gedownload en deze trend stijgt elk jaar met nog meer downloads dan het jaar ervoor. Een mobile application voor je bedrijf ontwikkelen kan daarom een grote meerwaarde betekenen! Toch is het belangrijk dit doordacht aan te pakken.

Bij Corecrew staan we je graag bij als het gaat over de keuze welke type mobile app het beste bij je wensen past én of het überhaupt wel een geschikt platform is om je wensen digitaal te realiseren.

overlay-white overlay-black

Mobile app development

Een mobile application is een softwareprogramma dat een extra functionaliteit toevoegt aan een smartphone. Bekende voorbeelden zijn WhatsApp en Waze. Onze kracht ligt in het feit dat we je product of service digitaal kunnen vertalen in een mobile application. Of het nu gaat over iPhone- of Android-gebruikers: we bouwen met plezier en met onderbouwde knowhow applications die prompt werken, én compleet ontworpen zijn volgens jouw brand identiteit.

Technologieën zijn tegenwoordig stevig geëvolueerd en de verwachtingen van gebruikers zijn hoog gespannen. Niet alleen verwachten mobile app-gebruikers kwaliteit, het moet ook mooi ogen, efficiënt én gebruiksvriendelijk zijn. Een mobile app moet daarbij ook een duidelijk doel hebben en de gebruiker op een goede en relevante manier verder geholpen worden.

Met andere woorden: er zijn een heleboel factoren om rekening mee te houden bij de ontwikkeling van een mobile application. Daarom gaan we altijd van start met het ontwikkelen van een onderbouwde digitale strategie vooraleer we onze techneuten in de startblokken zetten, en formuleren we een antwoord op deze vragen:

  • voor wie is deze mobile app?
  • wat zal de meerwaarde zijn?
  • is een mobile app de perfecte oplossing of kiezen we toch beter voor een web application?
  • wat zal deze app precies doen?

Zodra de strategie ontworpen werd en de blauwdrukken uitgewerkt zijn, ontwikkelen onze vernuftige techneuten de perfecte mobile application voor jouw business.

overlay-white overlay-black
mobile device user

Welke mobile application kies je?

Er zijn een heleboel zaken om over na te denken bij de keuze van je mobile application. Het einddoel van de app is meestal de doorslaggevende factor. We combineren hier onze expertise samen met jouw uiteindelijke wensen om zo de perfecte technologiekeuze te maken.

Advies op maat nodig?

overlay-white overlay-black

Native application

Dit is de oudste en krachtigste manier om mobiele applicaties te ontwikkelen. Als je op deze manier werkt, wordt er een applicatie per besturingssysteem (iOS, Android, Windows Phone) ontwikkeld en dit in de aangeraden programmeertaal van dat besturingssysteem. Met een native application kunnen alle functionaliteiten van het toestel worden aangesproken, bv. fingerprint, face ID, camera, nfc, contacten, bluetooth, notificaties…. Noem maar op!

Deze type applicatie zal ook in de app store aanwezig, zodat de gebruiker makkelijk toegang heeft en deze kan downloaden. De keerzijde van krachtpatser is het relatief hoge kostenplaatje door de ontwikkeling en het onderhoud van de applicatie. Is er nood aan updates of aanpassingen? Dan moet dit voor de verschillende besturingssystemen apart geïmplementeerd worden.

Webapplicaties
overlay-white overlay-black
Webapplicaties

App builder

Een tweede manier om apps te ontwikkelen is een gebruik maken van een “App builder”. De applicatie wordt ontwikkeld in een library die op het einde van rit een applicatie kan uitrollen voor de verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows Phone, ..).

Vandaag bestaan hier een hele reeks libraries voor waarbij de meest gebruikte React Native is.

overlay-white overlay-black

Progressive Web App - PWA

Een webapplicatie is in een applicatie die binnen de webbrowser (Chrome, Safari, ..) draait op een toestel. Zo hoeft de gebruiker de applicatie niet te downloaden uit een app store, hij surft naar een bepaalde url die hij indien gewenst kan pinnen op het startscherm van zijn toestel. Via deze manier kan een applicatie ontwikkeld worden in dezelfde technologie als de website. Je kan het vergelijken met een deel van de website dat volledig responsive wordt gemaakt.

Deze responsiviteit zorgt ervoor dat de app op verschillende soorten toestellen (bv. tablet) gebruiksvriendelijk zal werken zonder al te grote moeite.. Bij de andere manieren zal hiervoor een aparte app voor gemaakt worden weliswaar met dezelfde basis.

overlay-white overlay-black

Keuzestress? Ons team aan ervaren experten begeleidt je met plezier om de juiste keuze te maken voor jouw project.

Neem contact met ons op

overlay-white overlay-black

Bekijk gerelateerde cases

overlay-white overlay-black