Development & integraties

Mobiele applicaties

Er bestaan vandaag een aantal verschillende manieren en aanpakken voor het ontwikkelen van een mobiele applicatie. Elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen op vlak van ontwikkeling, onderhoud & gebruik.

We zetten de verschillende mogelijkheden en opties voor je op een rij.

overlay-white overlay-black

Native applicatie

Dit is de oudste en krachtigste manier om mobiele applicaties te ontwikkelen. Als je op deze manier werkt, wordt er een applicatie per besturingssysteem (iOS, Android, Windows Phone) ontwikkeld en dit in de aangeraden programmeertaal van dat besturingssysteem. Met een native applicatie kunnen alle functionaliteiten van het toestel worden aangesproken, bv. fingerprint, face ID, camera, nfc, contacten, bluetooth, notificaties…. Noem maar op!

Deze type applicatie zal ook in de app store aanwezig, zodat de gebruiker makkelijk toegang heeft en deze kan downloaden. De keerzijde van krachtpatser is het relatief hoge kostenplaatje door de ontwikkeling en het onderhoud van de applicatie. Is er nood aan updates of aanpassingen? Dan moet dit voor de verschillende besturingssystemen apart geïmplementeerd worden.

Webapplicaties
overlay-white overlay-black
Webapplicaties

App builder

Een tweede manier om apps te ontwikkelen is een gebruik maken van een “App builder”. De applicatie wordt ontwikkeld in een library die op het einde van rit een applicatie kan uitrollen voor de verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows Phone, ..).

Vandaag bestaan hier een hele reeks libraries voor waarbij de meest gebruikte React Native is.

overlay-white overlay-black

Progressive Web App - PWA

Een webapplicatie is in een applicatie die binnen de webbrowser (Chrome, Safari, ..) draait op een toestel. Zo hoeft de gebruiker de applicatie niet te downloaden uit een app store, hij surft naar een bepaalde url die hij indien gewenst kan pinnen op het startscherm van zijn toestel. Via deze manier kan een applicatie ontwikkeld worden in dezelfde technologie als de website. Je kan het vergelijken met een deel van de website dat volledig responsive wordt gemaakt.

Deze responsiviteit zorgt ervoor dat de app op verschillende soorten toestellen (bv. tablet) gebruiksvriendelijk zal werken zonder al te grote moeite.. Bij de andere manieren zal hiervoor een aparte app voor gemaakt worden weliswaar met dezelfde basis.

overlay-white overlay-black

Keuzestress? Ons team aan ervaren experten begeleidt je met plezier om de juiste keuze te maken voor jouw project.

Neem contact met ons op

overlay-white overlay-black

Bekijk gerelateerde cases

overlay-white overlay-black