Wablieft / Vocvo

Laaggeletterdheid komt vaker voor dan je denkt
Eén op vijf Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen.
Wablieft cover

Wie is de klant?

Vocvo

Vocvo ondersteunt organisaties waar volwassenen leren. Dit doen zij in co-creatie met hun partners. Hierbij zijn CVO en CBE de bevoorrechte partners.

De focus ligt op geletterdheid, leren in detentie en duidelijke taal.

Als expert in die domeinen ondersteunen zij organisaties in en buiten het onderwijs via de diverse activiteiten.

Wablieft 

Elke woensdag lezen meer dan 45.000 mensen de Wablieft-krant, een krant in duidelijke taal. Elke twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar de Wablieft-krant.

Klant
Wablieft / Vocvo
Wablieft visual

Boekenwinkel 

Een van de uitdagingen voor de Wablieft website was de mogelijkheid om de online verkoop van boeken mogelijk te maken. Hiervoor hebben we gebruikt gemaakt van Drupal Commerce. Dit bleek de meest robuuste oplossing voor deze case te zijn. We konden de standaard features van Drupal Commerce gebruiken maar zijn toch nog een stapje verder moeten gaan.

Twee extra uitdagingen waren integratie met Exact Online zodat de verkoop van de boeken automatisch geïntegreerd is met de boekhouding. Een een tweede is de verkoop van online E-books. Dit is iets wat Drupal Commerce niet standaard ondersteund dus daar hebben we code op maat voor geschreven. We maken hier ook gebruik van Mollie als online payment provider.

overlay-white overlay-black

Abonnementenland

Voor het “online krant” gedeelte op de Wablieft website zijn er 2 soorten artikels. Gratis artikels en betalende artikels. Om te controleren of gebruikers een abonnement hebben op Wablieft hebben we een integratie opgezet met “Abonnementenland”, een service waar de online abonnementen afgenomen kunnen worden. Bij het inloggen controleren we of de gebruiker een geldig abonnement heeft via de Abonnementenland API. De gebruiker kan ook al zijn abonnementen en de geldigheidsduur ervan raadplegen op zijn profielpagina op de Wablieft website.

Bezoek wablieft.be

overlay-white overlay-black
Wablieft smartphone
overlay-white overlay-black

Vocvo 

Een groot deel van dit project is de mogelijkheid om online in te schrijven voor een opleiding. Dit deel is voor het groot deel maatwerk. Dit was een complexe uitdaging om tot een goed einde te brengen aangezien we met een heel aantal scenario’s rekening moesten houden. Bijvoorbeeld het feit dat een opleiding bestaat uit verschillenden dagdelen die dan nog eens een keuze hebben tussen verschillende sessies. Die sessies en dagdelen hebben een bepaald aantal beschikbare plaatsen dus daar moest allemaal rekening gehouden worden zodat dat de “flow” van het inschrijf proces duidelijk en transparant is. Ook hier maken we gebruik van Mollie als  payment provider en hebben we een integratie voorzien met Exact Online zodat de inschrijvingen op de opleidingen automatisch geïntegreerd is met de boekhouding.

Bezoek de vocvo.be

Wablieft tablet
overlay-white overlay-black

Wat de klant zegt

Vanaf dag één was er meteen een goede klik met Corecrew. Ze denken zeer constructief na over de website en durven kritische vragen te stellen. Hierdoor wordt je als klant geprikkeld om zelf eens stil te staan bij ogenschijnlijk evidente zaken. Het was geen eenvoudige opdracht die we hen hebben voorgeschoteld. Maar ze hebben toch mooi resultaat geleverd en dit binnen budget.

 

Ibrahim Moumouh
Projectverantwoordelijke
overlay-white overlay-black