Tournamentcenter

Wereldwijd toernooien organiseren, dat is gamen met Tournamentcenter
Tournamentcenter cover

Wie is de klant?

Tournamentcenter organiseert wereldwijd toernooien om verschillende communities te betrekken in de wondere wereld van Trading Card Games. Ze organiseren tournaments of Magic: The GatheringYu-Gi-Oh!Pokémon and Force of Will.

Tournamentcenter opereert in bijzonder marktsegment: dat van de competitieve kaartspellen. Ongetwijfeld doet Magic: The Gathering wel een belletje rinkelen, spelen je kinderen Yu-Gi-Oh! of liggen er zowaar nog wat Pokémonkaarten op zolder. Wat je wellicht nog niet wist, is dat al deze kaartspellen een bijzonder groot en levendig competitief circuit hebben. Om je een idee te geven: een groot Pokémontornooi trekt 500 tot 1000 spelers, terwijl dat bij Magic: The Gathering zelfs kan oplopen tot enkele duizenden. Ook de prijzenpot van dergelijke evenementen is niet mis.

Klant
Tournamentcenter

De vraag van de klant

Tournamentcenter wilde een digitaal platform bouwen op basis van Drupal waar zowel spelersorganisatoren als adverteerders elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

Daarbovenop wou de klant ook een mobiele app die ze kunnen gebruiken tijdens toernooien om de rankings vlot te laten verlopen en om de medewerkers te verbinden aan één tool.

overlay-white overlay-black
Magic
Tournamentcenter
Pokemon
overlay-white overlay-black

Onze oplossing

We bouwde een gebruiksvriendelijke website voor verschillende kaartspelen, met elk een eigen identiteit, zo vindt de bezoeker onmiddellijk de weg.
De core business van Tournamentcenter draait rond de verkoop van tickets voor card game toernooien. Daarom waren er 2 aspecten van het project van het grootste belang.

In de eerste plaats heb je de ticket verkoop op de website zelf. Dit is opgebouwd via de Commerce module. Gezien de complexiteit van de tickets, werd de standaard flow grondig herschreven. Zo heb je bvb. team tickets waar je verschillende teamleden aan kan verbinden tijdens het checkout proces. Dit was heel wat maatwerk, maar het resultaat is een unieke checkout flow die volledig voldoet aan de wensen van de klant.

overlay-white overlay-black
Tournamentcenter tablet
overlay-white overlay-black

Webapplicatie in Angular

Het tweede belangrijke aspect is de webapplicatie die we gebouwd hebben in Angular. Deze staat los van de site en dient vooral om te worden gebruikt door spelers tijdens een evenement. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de "speler pairing". Hiermee kunnen spelers die ingelogd zijn op de app zien tegen welke persoon en aan welke tafel ze moeten spelen.

De data voor de app is afkomstig uit de site en wordt via een REST API (met de Services module) aangeleverd. Via een dashboard op de site kunnen organisatoren o.a. een nieuwe ronde pairings voor de app importeren en een overzicht krijgen welke spelers allemaal meedoen met het evenement.

Bezoek de website

overlay-white overlay-black
Tournamentcenter
Tournamentcenter
Pokemon
overlay-white overlay-black