Selectiebuddy

Naar een innovatieve, pragmatische en science-based selectiemethodiek voor kmo's. Selectiebuddy is een project van Hogent, gericht op kleine KMO's.
Selectiebuddy cover

Wie is de klant?

Steeds meer organisaties beseffen dat hun menselijk kapitaal hun voornaamste competitief voordeel vormt. De selectie van nieuwe personeelsleden vormt dus een belangrijke sleutel tot succes. Zowel uit de literatuur als uit ons vooronderzoek blijkt echter dat zowel in Vlaanderen als elders in Europa KMO’s weinig expertise hebben op het vlak van de selectie van nieuwe medewerkers.

Selectiebuddy is een project van Hogent, gericht op kleine KMO's.
Het doel van het project is het begeleiden van het selectieproces van nieuwe werknemers. Het is geen vacature-databank, maar een platform waarop sollicitanten sollicitaties indien en vragen beantwoorden, waarop werkgevers dit proces kunnen opvolgen.

Klant
Selectiebuddy
Hogent logo

De vraag van de klant

De Hogent wilde een webapplicatie ontwikkelen waarin het sollicitatieproces tussen werkgever en werknemer in een soort stappenplan kan worden opgevolgd.

In deze webapplicatie kunnen werknemers vacatures instellen en deze delen met de sollicitanten. Zowel werknemer als werkgever doorlopen vervolgens de verschillende stappen om het sollicitatieproces te doorlopen.

Het sollicitatieproces moest hierbij verschillende stappen voorzien die de werkgever vrij kan kiezen, onder meer: een vergelijking van de bedrijfswaarden met die van de sollicitant, een persoonlijkheidstest en een Situational Judgement Test (SJT).

Bovendien moest het mogelijk zijn om de sollicitaties anoniem te laten verlopen en moet de werkgever een overzicht krijgen van alle lopende vacatures en sollicitanten.

overlay-white overlay-black

Onze oplossing

We ontwikkelden de Selectiebuddy webapplicatie waarin werkgevers en werknemers in kunnen loggen om het sollicitatie proces te doorlopen. Deze gebruikers kunnen door middel van een score-systeem hun waarden opgeven.

Met een eenvoudig design voorzagen we een overzichtelijke tab-structuur waarin de gebruikers het sollicitatieproces kunnen doorlopen, waarbij elke tab een nieuwe stap in het proces is. Met enkele webformulieren en overzichtelijke tabellen kan de werkgever alle sollicitaties opvolgen en aangeven wanneer een sollicitant naar de volgende stap kan overgaan.

De klant kan intussen in het Content Management Systeem waarin de applicatie gebouwd is de tool up-to-date houden. Zo kunnen ze de verschillende waarden waarop bedrijven en sollicitanten zichzelf scoren, en ook de verschillende vragen in de persoonlijkheidstesten aanpassen.

overlay-white overlay-black
Selectiebuddy mockup
overlay-white overlay-black

Wat de klant zegt

Corecrew heeft heel goed meegedacht vanuit ons perspectief bij de opstart van ons project, wat wij als zeer positief en ondersteunend ervaarden. Wij apprecieerden hun inspanning om een platform te maken dat binnen ons budget paste ook enorm. Ook tijdens de uitwerking zaten wij vaak samen en hebben zij constant meegedacht.

 

Griet Van Der Vurst
Lector in Bedrijfsmanagement en Office Management
overlay-white overlay-black