Kwaliteitzwemwater

Op zoek een actueel overzicht van de waterkwaliteit en gezondheidstips waar u best rekening mee houdt als u gaat zwemmen of watersporten?
Kwaliteitzwemwater

Wie is de klant?

De Vlaamse Milieumaatschappij en Zorg en Gezondheid monitoren de waterkwaliteit aan de Vlaamse kust en in openbare zwemvijvers, recreatievijvers en zwembaden in Vlaanderen. We voeren regelmatig controles uit en zorgen er zo samen voor dat u kan genieten van een gezonde duik.

Op deze website vindt u een actueel overzicht van de waterkwaliteit en gezondheidstips waar u best rekening mee houdt als u gaat zwemmen of watersporten.

Klant
Vlaamse Milieumaatschappij
People swimming

Vraag van de klant

De website informeert het publiek over de actuele waterkwaliteit van het kustwater en de zwem- en recreatievijvers. Dit gebeurt door middel van een kaart met symbolen. Verder biedt de site ook informatie over de regelgeving en milieu- en gezondheidsaspecten m.b.t. de waterkwaliteit.

Bijkomend wenst Zorg en Gezondheid de burger ook te informeren over de zwembad waterkwaliteit van publiek toegankelijke zwembaden en alsook informatie over de relevante regelgeving en de gezondheidskundige aspecten m.b.t. de zwembad waterkwaliteit. Het aantal zweminrichtingen en de daaraan verbonden zwembaden is een onderschatting van het werkelijk aantal publieke zwembaden. Uitbreiding van de data moet op de nieuwe website makkelijk realiseerbaar zijn.

overlay-white overlay-black

Onze oplossing

Corecrew ontwikkelde een nieuwe website in Drupal 8.

 

overlay-white overlay-black
Kwaliteitzwemwater tablet
overlay-white overlay-black

Synchronisatie

Er zullen dagelijkse exports (.csv bestanden) aangeleverd worden vanuit cognos en/of datawarehouse van VMM en Zorg en Gezondheid. Deze exports bevatten de meest recente analyseresultaten. Deze nieuwe resultaten zijn meteen zichtbaar, zowel op de detailpagina als op de overzichtskaart.

De webredacteurs hebben de mogelijkheid om de automatische gepubliceerde informatie uit de databank manueel aan te passen indien nodig. Dit kan niet enkel met het laatste resultaat, maar ook met de voorgaande resultaten.

overlay-white overlay-black
Zwemmen
Redder
Strand
overlay-white overlay-black

Widget

Binnen de site is het mogelijk om een widget aan te vragen. Deze widget kan dan bv. een uitbater van een zwembad op zijn eigen site embedden zodat de laatste meting / controle ook zichtbaar is op zijn site. De widget kan ook op gemeenteniveau worden aangevraagd, deze zal dan alle zweminrichtingen van de gevraagde gemeente weergeven.  

Zoekfunctie

Een belangrijk onderdeel van de website is snel en efficiënt informatie kunnen opzoeken. Hiervoor kozen we om te werken met een autoaanvullen functie die het mogelijk maakt om te filteren op zowel gemeente als zweminrichting. 

overlay-white overlay-black