Huur in Gent

Huuringent heeft als doel het aanbod en de betaalbaarheid van private huurwoningen te verbeteren. Verhuren zonder zorgen, dat is Huuringent.
Huuringent gesprek

Wie is de klant?

Wist je dat 50% van alle Gentenaars huurder is maar dat niet iedereen een goede woning aan een eerlijke prijs vindt?

Wist je dat 50% van de Gentse woonmarkt bestaat uit huurwoningen en 95% van deze woningen wordt verhuurd door een particuliere eigenaar? 20% van deze eigenaars heeft soms problemen met wanbetaling, leegstand en huurschade?

Huuringent wil de stijgende vraag naar huurwoningen opvangen door kwalitatieve woningen in hoofdhuur te nemen van privé eigenaars en die door te verhuren aan kandidaat huurders tegen een eerlijke prijs.

Vzw Huuringent is een stedelijk verhuurkantoor, opgericht door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent in samenwerking met de stad Gent. Zij fungeren als tussenpersoon door woningen van private eigenaars te huren en onder te verhuren aan kandidaat huurders.

Klant
Huur in Gent

De vraag van de klant

Huuringent wilde meer efficientie en automatisatie bij het verhuren van woningen. Doordat ze meer en meer werk binnenkregen, werd hun interne manier van werken bijna onhoudbaar. Ze hielden alles nog steeds bij in aparte documenten en spreadsheets, wat niet alleen onoverzichtelijk was maar ook nog eens heel tijdsintensief.
Ze vroegen ons naar de mogelijkheid om een CRM systeem op maat te ontwikkelen. 

overlay-white overlay-black
Huuringent gesprek
Huuringent persoon
overlay-white overlay-black

Onze oplossing

We ontwikkelden een CRM systeem binnen het Drupal CMS. De applicatie werd volledig afgeschermd en is enkel toegankelijk met een login en paswoord. Omdat de applicatie volledig in de back-end van Drupal draait hebben we hiervoor een speciaal design ontworpen.

Eén van de belangrijkste functionaliteiten is het document generatie systeem. Dit werd volledig op maat ontworpen en laat toe om Word documenten en Excel spreadsheets te genereren uit Drupal nodes. Op deze manier kunnen volledige contracten, bijlage documenten, facturen etc.. met één druk op de knop aangemaakt worden. Alle gegevens worden automatisch ingevuld wat een enorme tijdsbesparing is voor Huur in Gent. 

Daarnaast kunnen er gefilterde overzichten kunnen worden opgevraagd van alle data. Deze gefilterde data kan gemakkelijk geëxporteerd worden in CSV formaat. Er zijn ook automatische processen ingesteld zodat maandelijks automatisch bepaalde aanpassingen kunnen worden doorgevoerd of documenten gegenereerd worden. Op die manier bespaart Huur in Gent nog meer werk en hebben ze een hoge ROI op hun CRM.

overlay-white overlay-black
Huuringent bakfiets
Huuringent gesprek
overlay-white overlay-black

Wat de klant zegt

Corecrew heeft vanaf de opstart van Huuringent de website en een back-office CRM systeem opgebouwd en beheerd. Naarmate Huuringent groeit, denkt Corecrew mee aan oplossingen voor nieuwe behoeften. Via een goede communicatie en hun talent voor maatwerk verkrijgen we steeds een goede implementatie van nieuwe functionaliteiten. Een lange termijn partnership is gegarandeerd.

 

Michiel Hagenaars
Coördinator stedelijk huurkantoor
overlay-white overlay-black