Haven van Zeebrugge

De haven van Zeebrugge is de op een na grootste haven in België en een van de belangrijkste in Europa. Corecrew bouwde een Drupal 8 website
Haven Van Zeebrugge

Wie is de klant

De haven van Zeebrugge wordt uitgebaat door de 'Maatschappij van de Brugse Zeehaven' (MBZ) en wordt ook wel 'het havenbestuur' genoemd, De MBZ is een autonoom publieksrechterlijk overheidsbedrijf met de Stad Brugge als hoofdaandeelhouder. De maatschappij werd opgericht in 1895 en staat sindsdien in voor de technische, nautische en commerciële aspecten van het havenbeheer. De haven wordt hierbij op een duurzame wijze uitgebouwd, met de focus op een evenwichtige verhouding tussen mens, milieu en welvaart.

Klant
Haven van Zeebrugge
Haven tekening
overlay-white overlay-black

De vraag van de klant

De haven van Zeebrugge wou een moderne website waarmee ze zich konden onderscheiden van de concurrentie. De klant had een grote hoeveelheid info die niet alleen overzichtelijk weergegeven diende te worden, maar ook eenvoudig toe te voegen aan de website en bovendien in een mooi design gestoken moest worden.

overlay-white overlay-black
Schip
Kapitein
overlay-white overlay-black

Aanpak nieuwe website

Corecrew  starte met een doordachte informatiearchitectuur, waarbij we de structuur bepalen van de nieuwe website. We definiëerden ook de backlog (een overzicht van alle gewenste functionaliteiten) en de user stories. In een volgende fase worden de wireframes (blauwdruk van de verschillende pagina") verder in detail uitgewerkt .

In een laatste fase van het voortraject worden de wireframes omgezet naar designs met de verschillende grafische stijlelementen. 

overlay-white overlay-black
Schip tekening
overlay-white overlay-black
Website Haven van Zeebbrugge op tablet
overlay-white overlay-black

Onze oplossing

We maakten een moderne, gebruiksvriendelijke website met een hedendaags design in de nieuwste versie van het CMS systeem Drupal 8 
Voor de grote hoeveelheid info voorzagen we geautomatiseerde imports voor o.a. de terminals en havenbedrijven pagina’s. Met verschillende caching methodes zoals Varnish en Memcache zorgden we ervoor dat deze informatie in meerdere talen snel wordt geladen.

Bekijk de website

overlay-white overlay-black
Schip
Haven
overlay-white overlay-black