Agentschap integratie & inburgering

Het Agentschap Integratie en Inburgering pakt de uitdagingen aan die het gevolg zijn van migratie. Daarin willen ze het verschil maken.
Agentschap integratie & inburgering cover

Wie is de klant?

Migratie heeft een impact op de hele samenleving. Op mensen en buurten, op organisaties en besturen. Iedereen moet zich thuis voelen in je gemeente. Hoe pak je dat aan als lokaal bestuur of organisatie? Het Agentschap Integratie en Inburgering helpt je hiermee op weg.

Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) ontstond in 2015 als een fusie van verschillende diensten en organisaties die actief zijn op het vlak van integratie, inburgering en oriëntering naar taallessen Nederlands. Als extern verzelfstandigd agentschap (EVA) van de Vlaamse overheid zijn dat nog steeds hun voornaamste beleidsthema’s.

Ze zetten hun in voor een samenleving waarin iedereen, ongeacht herkomst of achtergrond, gelijke kansen krijgt. 

Klant
Agentschap integratie & inburgering
Vlaanderen logo

Vraag van de klant

Agentschap integratie & inburgering is al langer een trouwe klant van Corecrew. Zo is ook de website van bon.be door ons ontwikkeld. Agentschap integratie & inburgering vond nu dat het tijd was om dat intranet een update te geven. Wij namen het intranet onder handen, zowel zowel qua concept, informatiearchitectuur en UX-design, en maakten een vernieuwd intranet met Drupal.

 
overlay-white overlay-black

Onze oplossing

Corecrew ontwikkelde een nieuw intranet in Drupal 8.

Een van de uitdagingen was dat content op de website enkel beschikbaar was voor medewerkers van bepaalde regio's, er werden dus regio specifieke landingspagina's gemaakt die op gebruikers niveau worden bijgehouden. Telkens als de gebruiker ingelogd wordt zijn specifieke regio al actief.

 

overlay-white overlay-black
Agentschap integratie & inburgering tablet
overlay-white overlay-black

Migratie van de oude inhoud

Corecrew stond in voor het verhuizen van de reeds bestaande inhoud in het oude intranet. Hiervoor werden in het oude intranet een aantal exports ontwikkeld die dan vervolgens werden geïmporteerd in het nieuwe intranet. Ook de bestaande bestanden, formulieren, gebruikers, etc. werden gemigreerd. Hierdoor kon de continue werking van het intranet gegarandeerd worden. 

overlay-white overlay-black
Agentschap integratie & inburgering mockup
overlay-white overlay-black