AG VESPA

Op zoek naar toonaangevende bouwprojecten uit Antwerpen? AG VESPA een informatieve publiekswebsite die mag gezien worden
Ag Vespa

Wie is de klant

AG VESPA is het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen. Als expert en publieke ondernemer werken we aan een leefbare en aantrekkelijke stad door vastgoed-, onderhouds-, bouw- en stadsprojecten te realiseren. Onze projecten streven steeds naar kwaliteit, maatschappelijke relevantie en rendabiliteit.

We voeren toonaangevende bouwprojecten uit voor Antwerpen. We zorgen voor betaalbare woningen. Met het grond- en pandenbeleid vervangen we verwaarloosde panden door woningen en handelspanden om zo een impuls te geven aan de buurt. We bouwen ook tal van publieke gebouwen zoals kinderdagverblijven, scholen, politiekantoren, brandweervoorposten, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur zijn onze grote aandachtspunten.

Klant
AG VESPA

De vraag van de klant

AG Vespa wilde een upgrade van hun website waarin hun projecten in de kijker worden gezet, dit met een nieuwe structuur en informatiearchitectuur.
In het onderdeel te koop/te huur wilden ze de mogelijkheid om hun panden aan te bieden en te koppelen aan de Fortissimo tool om geïnteresseerde gebruikers op de hoogte te houden.

Corecrew realiseerde een een nieuw, fris design met een opfrissing van hun logo.

overlay-white overlay-black
Bruggen
Hoekwoning
AG VESPA interieur
AG VESPA gebouw
AG VESPA meetingruimte
overlay-white overlay-black

Onze oplossing

We bouwden een nieuwe website voor AG VESPA in het CMS-systeem Drupal 8, waarin de klant op een eenvoudige manier al hun projecten kan beheren.

De website biedt een overzicht van de projecten die AG VESPA uitvoert. Hierbij gaat het om bouwprojecten, ontwikkelingsprojecten vastgoedprojecten en fondsen. De verschillende projecten worden zowel gecategoriseerd als op een overzichtelijke Google maps kaart weergegeven, waarbij de bezoeker over de nodige filters en tabs beschikt om eenvoudig de projecten te selecteren die hem interesseren. Onder het menu “Te koop / te huur” wordt een overzicht geboden van vastgoed en concessies die te koop of te huur worden aangeboden. Voor deze functionaliteit werd interactie voorzien met de vastgoedsoftware Fortissimmo. Voor de connectie met dit systeem werd de Fortissimmo Drupal module ontwikkeld.

overlay-white overlay-black
AG VESPA visual
overlay-white overlay-black

UX-Design & informatiearchitectuur

In de "Define" fase zijn we, bij dit project, gestart met het opstellen van een doordachte informatiearchitectuur, waarbij we de structuur bepalen van de nieuwe website met de focus op de toptaken. We definiëerden op basis van de "Scrum" methodologie een overzicht van alle gewenste functionaliteiten en de user stories.

De UX-designer van Corecrew tekenende de vernieuwde wireframes uit en gaf elke toptaak de juiste plaats.

Het vernieuwde design focust op de beelden die bij een project horen en tonen de bijhorende informatie op een overzichtelijke manier.

Bezoek de website

AG VESPA smartphone
overlay-white overlay-black

Wat de klant zegt

AG VESPA is uitermate tevreden over de samenwerking met Corecrew. 8 jaar geleden had ons bedrijf nood aan een nieuwe website. Onze oude website was hopeloos verouderd, complex en onoverzichtelijk. Corecrew heeft ons toen overtuigd met een visueel aantrekkelijke lay-out gecombineerd met een degelijke gebruiksvriendelijkheid. Als klant hadden we veel vragen en verlangens die Corecrew niet enkel wist te vertalen maar ook verbeterde. Zij denken mee, doen zinvolle suggesties en durven ook te zeggen wanneer iets niet zal werken. Corecrew is een creatief team van techneuten. Wat ons betreft een troef in een online wereld die voortdurend evolueert.

Tom Taeymans
Project Manager
overlay-white overlay-black